Inger Willny är 65 år och bor i Hanaskog. Hon driver ett showroom i centrala Kristianstad och hon har varit aktiv i Oriflame i 44 år. Det har trots alla upp och nedgångar varit helt rätt för henne. Här berättar hon om sin resa och ger några goda exempel.

Inger är en djurmänniska och före detta ridlärare men har dock inga husdjur just nu. Men hon är tävlingsmänniska, hon gillar att resa och hjälpa andra till framgång förklarar hon. Samt att ledarskap och kommunikation är ett stort intresse.

- Det måste kännas rätt. Har du passion för det du gör så är det lättare att lyckas men det krävs även målmedvetenhet och envishet. Viktigt är också att känna glädje i det du gör det driver dig framåt. Att leda genom exempel, att ta fram varandras styrkor och att följa ditt varför är viktigt.

Inger var 23 år då hon blev tillfrågad om Oriflame. Direktförsäljning var inte så vanligt då. Hon hade testat Avon men det gick inte så bra.

- När Ingrid Sigvardsson ringde och vill komma så sa jag ja. Som hästägare är du alltid i behöv av pengar så det blev min drivkraft. Jag öppnade ett ”Oriflamekonto” där allt jag tjänande sattes in så jag såg vad resultatet blev och det drev mig.

Att Oriflame skulle bli heltid var inget Inger planerade från början det växte fram. Hon jobbade i vården, pluggade på distans hade lite ridlektioner och red och tävlade själv.  Ändå lyckades hon få in Oriflame i sitt schema.

- Jag byggde min verksamhet på visningar, det blev mitt sätt att både sälja och rekrytera nya. Jag bodde i Älmhult då och de sista åren innan jag valde att satsa på Oriflame på heltid jobbade jag med snabbframkallning av foto.

1990 skilde Inger sig och stod inför ett val antingen ta över fotofirman eller satsa på Oriflame på heltid, då hennes fantastiska regionchef gick bort i cancer. Hon valde Oriflame och flyttade ner till Kristianstad och det var ju ett klokt val menar hon då fotobranschen digitaliserades strax därefter.

- Många undrar naturligtvis varför jag varit kvar i Oriflame i alla dessa år. Mitt svar är alla fantastiska människor både i min downline, mina kollegor, personalen på kontoret och även de vänner jag fått utanför Sveriges gränser.

Dessutom alla upplevelser 85 resor till världens alla hörn, event och utbildningar och konferenser och allt som tillhör i direktförsäljningsvärlden, tillägger hon.

- Sedan gillar jag att vara min egen chef och hjälpa andra till framgång.

Vilka är fördelarna?

- Fördelarna med detta sätt att jobba är att du har ersättning under tiden du bygger din business. Du behöver inte satsa pengar utan du satsar din tid! Om du ger får du också tillbaka. Det finns inga begränsningar det är du själv som sätter målen.

Du kan kombinera detta med din familj kanske ett annat jobb och idag kan du jobba var du än befinner dig om du jobbar digitalt, enligt hennes erfarenhet.

Allt är ju inte en dans på rosor och det finns ju en massa utmaningar precis som det gör i livet. Här kommer några som Inger tycker är viktigt att lyfta fram:

Att hitta ditt varför, det vill säga följa ditt hjärta.

Att hålla motivationen uppe.

Att våga misslyckas på vägen för att lära sig.

Att ta sig tid att reflektera inte bara springa på

Att lyssna. Var som en vara elefant och inte krokodil.

 

Pandemin har varit en utmaning för oss alla på olika sätt och Inger blev utmanad att börja jobba mer digitalt, förklarar hon.

Hur länge vill du fortsätta jobba?

- Jag jobbar på så länge jag tycker det är roligt och så länge jag orkar. Jag är inne på mitt 24 år som Sveriges störste ledare och jag brukar skoja och säga att när jag är 100 år ska jag rocka loss med en Oriflameprofilerad rullator på scenen.

Lite skämt men allvarligt talat så ser Inger alltså ingen slutålder ännu.

Avslutningsvis ger Inger följande tips:

Hitta ditt varför.

Ha självinsikt.

Tro på dig själv och det företag du jobbar för.

Bolla ideér och skaffa en power-partner.

Gör en plan sätt mål och delmål och håll dig till den.