Utbildning och "certifikat" i all ära, men jag tror att, till syvende och sidst, handlar det om dig själv, och ditt förhållningssätt till dig själv, din omgivning, din karriär och livet i stort. Står man därför i valet och kvalet, när det gäller en utbildning, så blir mitt råd att man mycket väl kan gå en din kurs, eller utbildning, om man samtidigt jobbar mycket med sig själv och gör det man tycker är kul, och har talang för, och ser till att lära sig så mycket man bara kan om sitt ”eget område", så brukar det mesta lösa sig efter hand, enligt min erfarenhet.

Det är positivt om man känner att man vill ha något mera än "det vanliga ekorrhjulet" och att man funderar en hel del över hur man vill leva och verka. Detta är något som man behöver ägna mycket tid åt för att hitta tillbaka till sin egen kraft.

Vi har vissa talanger från början, tror jag. För mig innebär detta att vi har fått vissa talanger tilldelade oss, som gåvor, och därför har vi också en "skyldighet" att göra någonting av dem, och av våra liv. Visst är det så, att om det handlade om en vän till oss som hade samma problematik, som man själv kan stå inför, så hade vi sagt till honom eller henne att satsa på drömmen?

Hur ska man göra rent praktiskt? Det finns inte mycket som går "lätt" i vår värld och det kan ju säkert vara så att man kommer att uppleva del oro, inför hur det skall gå, på vägen och därför tror jag att det är viktigt att man bestämmer sig för vilken riktning man vill gå i karriären, och i livet, samtidigt som man fyller sig med en känsla av tillit till att saker och ting sker i den takt som de skall. Ta små steg varje dag. Jag tycker absolut man skall satsa på att gå den utbildning som man känner är den rätta. Bry dig inte så mycket om "konjunkturer", och annat, som kan störa ditt eget val och din egen intuition. Det finns plats för oss alla om vi lever och verkar utifrån våra rätta förutsättningar och är sanna mot oss själva. Vi är alla intressanta om vi befinner oss i vårt rätta element.

Är det ett alternativ för dig att ha kvar en fot på ditt nuvarande arbete, samtidigt som du utvecklar dina idéer och talanger vid sidan om, tills det att du är helt färdig för att byta bana? Det måste ju inte alltid vara "antingen eller". Ibland har vi kanske till och med möjligheter att få erfarenhet av arbetsuppgifter, inom ramen för vårt intresse, internt på vår arbetsplats. Många gånger är vi blinda för de möjligheter som vi skulle kunna skapa själva där vi står och går. Att umgås mycket med positiva människor som delar med sig av sin energi är en bra början.
I min värld är allt möjligt och min känsla säger att det är det alla andras värld också, förutsatt att vilja finns där.