Therese Nyrén är fondförvaltare och håller på att starta upp sin första fond  -  Lucy Global Fund. Här berättar hon om lite om sin bakgrund samt om sin vision med den fonden.

Therese kom in på sin yrkesbana när hon pluggade ekonomi och blev intresserad av aktier och investeringar när hon började hänga med killarna i börsrummet på Uppsala Universitet.

Vad har varit det bästa med det yrkesvalet?

- Jag får arbeta med mitt stora intresse, nämligen aktier och marknaden, och det är något som berör alla människor.

Det som däremot har varit utmanande under förberedelserna till att starta fonden är att människor hela tiden har sagt åt henne att hon inte kan starta en fond. Vilket har haft effekten att hon har blivit ännu mer triggad och målmedveten, tillägger Therese, med eftertryck.

En annan sak som hon gärna vill lyfta fram är att hon tycker att det är viktigt att man investerar i sådant man förstår och är intresserad av. Då blir det så mycket roligare att lära sig, enligt hennes erfarenhet.

Livsstilsföretag i fokus

Det är ett stort fokus på småbolagsfonder i Sverige idag. Våra fondinnehav kommer i stället att innehålla kvalitativa livsstilföretag, poängterar hon.

- Företag som människor förstår och använder i sin vardag. En fördel med den här inriktningen är att vi inte blir begränsade till en industri eller en viss marknadscykel. Vi kan arbeta med livsstilsföretag i många olika kategorier.

Vad har du för långsiktig vision med fonden?

- Att den ska växa långsiktig och öka i storlek, samt att starta flera fonder.

Vad har du för tips till andra som också vill genomföra egna idéer, starta företag etcetera?

- Att aldrig ge upp och lyssna inte på nejsägare, följ din dröm! Allt är möjligt!

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog