Av Nina Jansdotter

Visst är det lätt att längta sig bort i ibland till ett annat jobb. Och visst är det bra att pröva sina vingar och ge sig iväg ibland och inte vara fast på samma jobb så länge. Det är dock inte alltid så att gräset verkligen är grönare på andra sidan i praktiken, säger jag som karriärcoach.

Det kanske inte alls är så att någon annan arbetsplats kommer att bli bättre än där du är nu. Det finns ju inga garantier för det.  Ett sätt är ju också att man väljer att vara kvar och få till en förändring där man redan är. Att man hittar vägar att göra ens nuvarande jobb roligare och mer utvecklande.

Kanske tar man en ny utmaning som gör att man måste tvingas ”tända till”. Visst ibland är det bra att byta miljö och söka nytt jobb men det kan också hända mycket om man förändrar sitt förhållningssätt till det man har. Kan du hitta nya sätt att jobba smartare med dina arbetsuppgifter så att du lär dig något nytt samt löser dem mer effektivt och snabbare?

Finns det nya människor eller avdelningar som du inte känner så bra som väcker din nyfikenhet? Kan du initiera något framtidsprojekt där du får ny spetskompetens som gör att det blir mer spännande att gå till ditt ”gamla jobb” och som dessutom rustar dig så att du har ännu mer att komma med om du söker nytt jobb intern eller externt framöver?

Ibland kan små saker innebära stora skiften på den totala arbetsglädjen. Lycka till på din karriärresa.