Anders Ehrström, jobbar som säljchef på TrendRehab som säljer hälsoinriktade produkter som till exempel, vibrationsplattor, tyngdtäcken och stryrkeband med mera. De marknadsför produkter via sina ambassadörer (influencers), annonser, event när de finns, vill säga och annonsering främst på sociala medier. Här förklarar han hur de kom in på att samarbeta med influencers och vilka som är fördelarna med det.

Anders har tidigare erfarenhet av säljledning under fem år som säljchef på Eniro- koncernen. Skillnaden var, i och för sig att han då hade heltidsanställda säljare och att han nu jobbar med infuencers, som gör detta frivilligt och i mån av tid.

- Men det finns mycket likheter i hur jag jobbar med att motivera dessa. Min metod är situationsanpassat ledarskap, medan kravställning såklart blir det lite mindre av. Vi identifierade att mina erfarenheter och styrkor, kombinerat med en intressant influensermarknad borde kunna bli en bra match.

Vad är det fördelarna med det?

- Att de vi jobbar med kan nå sina nätverk. Vi jobbar också bara med dem som tror på och gillar våra produkter. Så att de är ärliga och deras nätverk kan lita på dem. 

Det som, kan vara utmanande, menar Anders hör att göra med frivilligheten och att ambassadörerna arbetar med eget ansvar, så kan det vara en utmaning med kravställningen. Det kan också i vissa fall vara svårt att göra avvägningen att göra prognoser över försäljning och då till exempel behovet av att rekrytera nya influencers. Eftersom det många gånger kan vara en viss osäkerhet kring hur mycket den tid som de existerande influencers har till sitt förfogande, tillägger han.

Hur väljer ni influencers?

- Genom egen reserach och inflöde av sökanden. Vi jobbar mestadels med mikroinfluencers. De jag söker är personer som har ett högt driv och tycker om att sälja. Jag tittar även på vilka nätverk de har. Instagram till exempel, behöver inte alltid vara den enda vägen till Rom och antal följare är väldigt diffust att bedöma. Färre följare behöver inte innebära ett sämre resultat än någon som har fler följare, enligt Anders erfarenhet.

- Sedan finns en rad faktorer till som jag tittar på men lite hemligheter skall stanna i bolaget också.

Hur håller du kontakt med era influencers?

- Jag håller kontakt med dem både via telefon och skriftligt. Mestadels skriftligt men mitt mål är minst en telefonkontakt i kvartalet. Eftersom jag tillämpar ett situationsanpassat ledarskap skiljer sig dock kontakten åt mellan olika personer, alla är inte stöpta i samma form.

Vissa av våra bästa influencers hör till exempel själv av sig mer än andra och vill bolla över telefon eller skriver ofta till mig än andra för att de vill bolla och hitta nya vägar framåt, tillägger han.

Varför är den personliga kontakten viktig?

- Dels är det viktigt för att hålla samarbetet aktuellt, hitta nya produkter att jobba med och att jag på olika sätt kan få våra duktiga personer att trivas. Bra infuencers växer inte på träd. Jag tycker det är minst lika viktigt, om inte viktigare att jobba med de som vi redan har ett bra samarbete med. Jämfört med att hitta nya.

Sedan kan man inte läsa tankar, menar han.  Genom att hålla kontakten kan man till exempel helst på ett tidigt stadium upptäcka om någon är missnöjd med något, så att man kan möra olle i grind. Slutligen är det viktigt för hans egen skull i säljplaneringen och hans säljprognoser. Att veta ungefär hur alla individer och vart de befinner sig i livet. Antag att någons skall ut och resa under en tid, då det är ju jättebra för mig att veta detta.

Bästa tipsen

Fråga dig själv om ditt förtag kan vara dedikerade till detta med influencers.  Det är ingen promenad i parken. Det kräver arbete och man bör veta att man är bra på att leda människor.

Att enbart skicka ut produkter till höger och vänster tror jag inte på, avslutar Anders Ehrström, med eftertyck.

Samarbete

Denna artikeln är skriven utifrån ett samarbete med Nina Jansdotter och TrendRehab. Nina Jansdotter är en av deras influencers. Vill du köpa något av TrendRehabs produkter. Välkommen att använda koden "Nina" och få 20 procent rabatt på hela deras sortiment.