Johan Anäng är sales- och event manager på Teamtastic i Göteborg, som är en helt unik anläggning för teamaktivtet. Företag kommer till dem för att samarbeta på nya sätt, ha kul och bygga en stark sammanhållning i gruppen. De har även konferensrum att hyra. Här berättar han bakgrunden till initiativet #sverigesnurrar

Utmaningen Johan har just nu är att sälja fysiska event under coronatider. Han sitter just nu med många avbokningar.

Hur fick du idén till Sverige ska fortsätta snurra? 

- Egentligen var det Josefine Sandahl grundare av Dear Change som jag har gjort en del samarbeten med tidigare som kontaktade mig.

 "Johan vi måste göra något", sa hon när hon ringde, fortsätter Johan.

Nästan allt de såg i sina flöden var negativitet och rädsla vilket är väldigt naturligt i de här tiderna.

- Vi bestämde oss föra att vara en motpol till det och försöka inspirera till nya vägar samt sprida positivitet. 

 Varför är det viktigt att Sverige fortsätter snurra? 

- Både jag och Josefine brinner för samarbete och just nu är det viktigare än någonsin. Sverige måste fortsätta snurra även om det blir på nya sätt. Vi vill sprida inspiration och berätta hur andra gör för att uppmuntra andra till att testa nya vägar. 

Det går att mäta hur många som faller offer för Corona men det är svårare att mäta vad som händer i framtiden, med alla de personerna som blir varslade nu, tillägger Johan med eftertryck.

Vad gör du som till exempel är en ensamstående förälder, som har gjort ett fantastiskt jobb på ett hotell, eller startat och drivit en framgångsrik restaurang, men helt plötsligt på en vecka står utan inkomst?

- Det vore att sätta på sig en för stor hatt att säga att detta initiativ kan ändra på den situationen. 

Men tillsammans är vi starka, menar Johan och kanske kan #sverigesnurrar inspirera någon att agera på ett nytt sätt och hitta nya möjligheter som personen inte visste fanns. 

Vad blev det för respons på ert initiativ? 

- Det är väldigt många som jag kontaktade som ville vara med och bidra. Just nu är vi bara i starten. Under den närmsta tiden kommer ytterligare människor dela inspirerande initiativ och historier under #sverigesnurrar  

Johan avslutar med att även ta upp det faktum att han själv har fått en positiv känsla av att kliva fram och uppmuntra till fler positiva inlägg.

- Jag känner mig extremt motiverad just nu och känner att jag växlar upp under tuffa tider. Jag kommer göra allt i min makt för att peppa andra och jag känner att jag mår bra av att försöka. 

Nina Jansdotter
Webbpedagog