Av Nina Jansdotter

Många hör av sig till mig som karriärcoach och har frågor angående vilken mental inställning de ska ha när de går på jobbintervjuer. Då kan jag först och främst säga det att, det här med att du bara ska sitta och svara på frågor och då känna ”åh var det rätt svar” eller ”oj det blev fel”.

Du ska lika väl ha den attityden att du är också där på intervjun för att undersöka ”Är detta rätt jobb för dig över huvudtaget”, är det rätt företag, är det rätt chef, är kulturen, passar den dig. Vill du vara där och bidra med hela dig och din kompetens och din energi.

Det är lika mycket att du ställer frågor och ska välja som att du blir vald och den attityden gör en jättestor stor skillnad. Om du har det mindsetet att du är där för din egen del lika mycket. Ni ska välja varandra, det är det som det går ut på. Det ska bli en bra match både från din sida och din presumtiva arbetsgivare.

Då blir det mycket mer maktbalans i det samtalet än när du ska bli utfrågad och vänta på att få nästa fråga.

Det gör en jättestor skillnad i hela samtalet och i hela hur du upplever det. Det är något annat än en falsk kaxighet där man slänger sig med buzzwords och liksom tar plats på ett sett som blir mindre konkret och inte så trevligt heller för den delen.

Så, kom ihåg det nästa gång om du är på intervju. Du är där för att se är detta rätt för dig, lika mycket som att de ska välja dig för att du är rätt för den positionen som du söker. Lycka till med jobbsökandet. Kom ihåg ditt eget värde – det vill säga du är värdefull oavsett om du har jobb eller inte.