Cecilia Hector är 51 år, har två vuxna barn och ett barnbarn. Hon bor med sin make och sin hund i ett hus i Höllviken. Plötsligt en dag för inte så länge sedan och från en förfärligt smärtsam plats i sig, fick hon en djup insikt att inget var fel på henne psykiskt. Hon förstod att hon oskyldigt hade trott på sina dystra tankar och att de förmedlade sanningen. Nu coachar hon klienter, föreläser och har en egen youtubekanal.

Från att ha varit sjukskriven och lidit av svår psykisk ohälsa i många år med många fysiska symtom kunde Cecilia efter detta allt mer se klarare på tillvaron. Det hon såg och vet idag är att hon är psykiskt frisk. 

- Ingen behöver placera mig i något fack och säga att sån är du. Jag är ingenting av vad någon tror. Allt jag behöver och är finns inom mig och har alltid varit så, precis som hos dig. En ovärderlig förståelse som medfört att jag har fått tillit till livet, säger Cecilia med värme i rösten.

Cecilia vet nu är hon inte  längre sin historia och inget av det som varit pågår nu. Nu är den enda stund som finns.

- Så nu kan jag leva istället för att överleva. Jobba istället för att vara sjukskriven. Låta mig själv få utrymme för återhämtning ,vilket tillför en skönare känsla i kropp och sinne. Tankar och känslor kan jag låta komma o gå av sig själv utan att hantera dem. 

Den erfarenheten kan Cecilia nu dela sig om. Hon har för egen del äntligen förstått att livet levs inifrån och ut. 

- Idag är jag utbildad transformativ coach och hjälper människor till att få inre ro och mera glädje i livet, hitta hem och komma åt sin egen styrka. 

Detta gör hon genom coachingsamtal fysiskt eller via zoom. Hon har föreläsningar kring psykisk friskhet och medverkar och driver podcast och har en Youtubekanal om ämnet. Efter bästa förmåga och med Cecilias erfarenhet försöker hon bidra och bringa hopp kring psykiskt mående med det arbete hon gör.

- Jag pekar på en lättare väg att komma åt välmående, vilket är inåt. Med dessa autentiska samtal där jag bjuder in gäster från hela världen delar vi med oss av olika livserfarenheter som lett till insikter som totalt förändrat livet.

Genom att dela med oss hjälper vi varandra att komma tillbaka till oss själva och den visdom som vi alla föddes med och har tillgång till bortom våra pålagda tankar och tro. Fokus är att sprida kärlek och omtanke, menar hon.

- Jag känner passion för att prata om psykisk hälsa, glädje, Inre styrka, medfödd visdom, kärlek och friskhet. Ditt sanna jag bortom pålagda tankar och tro. 

Cecilia är tacksam för alla otroligt fina och inspirerande samtal hon har får äran att ha. Oavsett var i välden vi befinner oss, bortsett från kultur och religion är vi i grunden alla lika och bär på tankar vi tror på som skapar alla känslor, är något som hon har upptäckt genom dessa samtal.

- Jag ber människor blicka inåt i sig själv och låter utsidan vara vad den är. Detta ör tvärtemot vad människor oftast gör och kan därför vara provokativt. Ljuset och kraften bor inne i oss alla. Ingen annan vet bättre än du. 

Nu vill cecilia fortsätta sprida sitt budskap kring psykisk friskhet och att hon får fortsätta bjuda in gäster som tillsammans med henne kan bidra till att människor mår bättre. Syftet är att öka medvetenheten så vi lättare kan gå igenom livets alla upp och nedgångar i mer ro och balans, samt att förståelsen kring vem vi är och att vi kan lita på livet inifrån och ut.

- Budskapet är att vi duger som vi är och därför kan tillåta oss vara oss själva, avslutar Cecilia, entusiastiskt.

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog