Nicole Zamani är en av grundarna till NTRY Founders Battle Powered by United Spaces, en ny tävlingsarena för entreprenörer. Här berättar hon om bakgrunden till det konceptet och varför de lanserar det just nu.

Tävlingen har två delfinaler och en huvudfinal. Delfinalisterna som vinner guldbiljetten går vidare till huvudfinalen. Väl på huvudfinalen bedöms man av samma jury som följt ens pitch-utveckling och beslut tas om vem/vilka som erbjuds finansiering/kapital av juryn bestående av tre investerare.

- Utöver möjlighet till kapitalanskaffning står en 10-dagars boot-camp i Tel-Aviv på spel där träff med VC bolag och hackathon väntar. Det är en Once in a life time upplevelse, säger Nicole med eftertryck.

Hur gick premiären? 

- Premiärdeltagarna var alla väl utvalda och inbjudna av styrgruppen bakom initiativet. Fokuset var att skapa ett personligt event där alla känner ett engagemang och intresse för initiativet. Det var ett stort stöd och mkt kärlek som bidrog till positiv energi och uppladdning. 

Varför lanserar ni just nu?

- NTRY har efter pandemin testat samarbetet med United Spaces vilket varit en lyckad matchning och vi, Sverige behöver stå redo att möta upp den internationella entreprenörskraft som växer och tar form, även strukturellt. Vi vill inte vänta på att någon dikterar vårt entreprenörsklimat och struktur utan vi vill vara delaktig i att forma den.

Vad kan bli resultatet av dessa event på lång sikt hoppas ni? 

- Att vi bidar till ett mer utvecklat och moget entreprenörslandskap i Sverige där vi vår ”Go to market” process kan kortas ner avsevärt och därmed minska uppstartsriskerna.

Vem kan delta? 

- Alla kan delta, alla branscher, inriktningar så länge man är i någon av dessa tre faser, early start-up, growth eller turnaround.

Mer info finns att läsa på www.ntry.org/event

 

Av Nina Jansdotter