Marie-Louise Strasser, föddes för sextioåtta år sedan i Malmö. Numera bor hon i Österrike. Här berättar hon om hur hon kom in på att börja arbeta med network marketing, nätverksmarknadsföring och vad som är det bästa med det jobbet.

Sina barndomssomrar tillbringade Marie-Louise på landet hos sin mormor och morfar vid Helgesjön utanför Växjö. Det har för alltid givit henne en viss Bullerby-känsla i allt hon gör.
Hon vill att alla ska må bra och ha roligt tillsammans, menar hon.
När hon var ung ville hon ut och resa, ut i världen, så därför blev Marie-Louise reseledare.

- Under mitt yrkesverksamma liv hade jag en modeagentur, 2 barn och man, hund, stort hus och full rulle. Men efter skilsmässan, med stora barn och pensionärslivet i antågande blev det lugnare och tid för eftertanke: vad vill jag göra nu?

Fortfarande vill hon att vi alla ska må bra, ta hand om oss, uppleva roliga och inspirerande moment.

- Det kombinerar jag nu på ett underbart härligt sätt! Jag arbetar sedan snart 10 år som självständig partner med det österrikiska märket RINGANA, som producerar färska naturliga produkter inom hudvård och näringstillskott. Och jag är reseledare hos det svenska företaget ”Rolf´s Flyg och Buss”.

Som pricken över i:et har hon även tre fantastiska barnbarn och de bor alla i närheten av varandra, tillägger hon med ett leende.

Hur hamnade du i Österrike?

- Jag kom hit som reseledare i maj 1976, träffade en österrikare, blev kär och kvar och vi gifte oss 1978.

Hur började du med Network Marketing?

- En av mina väninnor ”släpade” med mig till en RINGANA informationskväll. Hon lovade mig att vi varken skulle skriva på något eller göra en beställning. Men efter tjugo minuter var vi båda sålda på företagets filosofi och helheltstänkande! Det var ”kärlek vid första ögonkastet” och vi blev båda partners den kvällen. Det är nu 10 år sedan och det blir bara bättre och bättre!

Det roligaste med det jobbet menar Marie-Louise är att hon kan vara så flexiblel. Är hon på resa, tar hon sin business med sig. Hon kan arbeta överallt och i hela Europa. Hon kan online vara med på utbildningar, på live event – det spelar ingen roll var hon just då befinner sig. 

- Det är dessutom så roligt för jag lär känna så många underbara människor, Jag kan bidra till att de mår bra och tar hand om sig, sina familjer och vår planet.

Vad kan vara utmanande?

- I början var jag rädd för att inte kunna besvara alla frågor om produkterna, vad de innehåller och så vidare.  Idag vet jag att det kan man läsa på firmans hemsida, vad mina intressenter och kunder vill veta är vilken effekt produkten kan ha för just dem? Och med många års erfarenhet blir det lättare att svara på det.

Numera är det mer utmanande att hålla igen, fortsätter Marie-Louise. Eftersom hon själv är så entusiastisk och vet vilka fantastiska produkter det är, blir det lätt att hon vill att hela världen ska veta det!

Varför valde du ett inom hälsa och skönhet?

- I tjugosju år arbetade jag med mode, med säsonger som varade i sex månader och därefter kom det något nytt. Det var jätteroligt men när jag blev äldre kände jag att jag ville arbeta med något som hade stabilitet, hållbarhet. Jag hade även börjat tänka på att ta bättre hand om mig själv, ge mig själv ett sundare och friskare liv. Då kom RINGANA och visade hur det kunde gå till!

Fördelarna med just detta bolag

Det finns många saker som Marie-Louise verkligen gillar med det företaget som hon arbetar med. För det första så är produkterna färska. De är helt fria från syntetiska doft- och färgämnen samt helt fria från konserveringsmedel och från mikroplastik. Innehållet i alla deras produkter är helt transparent.

- Det är produkter som är enkla att använda dagligen. Alltså gör livet enklare och angenämare.

En par andra saker som hon gärna vill lyfta fram är firmans sociala tänkande. Att ge ett så stort bidrag som möjligt, samt deras otroliga miljötänkande.
Den stora expansionen, som har ägt rum bara under de år som Marie-Louise har varit med, är också något som inspirerar henne.

- Vi är nu hundra tusen oberoende partners med över en miljon kunder i 34 länder och med en årsomsättning på 200 miljoner Euro. 

Det är fortfarande ett familjeägt företag. Där grundarna Andreas Wilfinger och Ulla Wannemachers två söner, den äldre redan arbetar i firman och den yngre kommer ombord så fort han är färdig med sina studier. Vilket innebär en långsiktig stabilitet, menar hon.

- Andreas Wilfinger är en visionär! Men en visionär som även kan arbeta i här och nu.

Vad krävs för att lyckas inom network marketing?

- En bra produkt, ett stabilt och hederligt företag som du är stolt över att få representera, ärlighet och uthållighet.

Marie-Louises bästa tips:

  • Arbeta med ett företag som har funnits under en längre tid
  • Network marketing är arbete och du måste själv arbeta för din framgång
  • Låt dig inte tvingas till att beställa för ett visst belopp varje månad
  • Arbeta bara med produkter som du helhjärtat kan rekommendera
  • När detta stämmer finns det bara två fel du kan göra: att aldrig börja och att ge upp för tidigt

https://marie-louise.ringana.com/