Sophie Resare driver det egna företaget Epic Living Sweden där hon arbetar med hälsoekononomi och förebyggande friskvård för team och enskilda. Här berättar hon vad hennes jobb innebär och vad som är det roligaste med det jobbet.

Hur kom du in på den banan?

- Efter att ha drivit företag inom hotellnäringen i cirka 15 år började jag intressera mig mer och mer för kost, träning och hälsa. Jag saknade även bra lösningar för att arbeta förebyggande med mina medarbetare kring friskvård. Jag själv saknade också bra helhetstjänster kring friskvård och tänkte att då måste det vara fler som gör det. 

Vad är det roligaste på ditt jobb?

- Att få förmedla kunskap, att se vilken skillnad även små insatser gör för team och individer.

När önskar du att du hade ett annat jobb?

- När tekniken strular och när jag måste bokföra.

Hur gör du för att hänga med och kompetensutveckla dig?

- Nätverkar, läser massor, går kurser och bokar möten med intressanta personer.

Vad har du för tips till de som skulle vilja ge sig in på en liknande karriärbana som dig?

- Om du ska byta bransch så kan det vara klokt att inte byta till något helt nytt. Tänk att cirka 65% av dina gamla kunskaper ska få plats i det nya du gör. I mitt fall så handlade min gamla bransch om att få gästerna att må bra på hotellet, i restaurangen osv och i min nya nisch handlar det också om det men med en annan vinkling.

Hur kommer din typ av jobb se ut i framtiden?

- Intressant fråga, jag tror att behovet kommer att öka då vi mår allt sämre mycket på grund av psykisk ohälsa. Jag drömmer om att medvetna företag har personer som mig kopplade till sig för att de anställda ska kunna ha förutsättningar att göra sitt jobb på bästa sätt och för att förhindra sjukskrivningar.

Kommer ditt jobb att finnas kvar eller tas över av robotar?

- Som sagt, behovet ökar och robotar kommer säkert in som resurser. Teknik av olika slag gör att fler snabbare och enklare kan få hjälp och stöttning när de behöver. Jag jobbar en hel del digitalt men det mänskliga mötet kan vi nog aldrig ta bort

 

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog