Heidi Byrkjeland är född i Norge, men när hon träffade kärleken på semester i Danmark så flyttade hon ett år senare till Örebro. Hon har jobbat på sjukhus, med vård i slutskedet och som telefonsäljare och hemförsäljning.  Hon är mamma till åtta barn. Med samma pappa. Barnen är mellan åtta och tjugoåtta år. Här berättar hon hur hon jobbar med nätverksförsäljning och vad det är för fördelar med det.

Hon började jobba som sjuåring och har alltid varit extremt kreativ. Hon har sytt kläder och gardiner, skapat inredning och tavlor, med mera. Hon är även utbildad sömmerska, med mönsterkontruktion som stort intresse. Hon brukar säga att hon tjänade sin första miljon på sömnad.

Enligt henne blev det en vändpunkt när hon i samband med att hon skulle föda deras tredje barn och då fick hon problem med sin hälsa.

- En epidural som gick fel, sedan när de försökte hjälpa mig, fick jag in bakterier som ledde till  hjärnhinneinflammation! Plötsligt befann jag mig på helt fel ställe i livet och jag kände att jag inte riktig hade kontroll på mitt liv. Framtiden kändes osäker ut och jag hade verkligen så många planer! Med huvudvärk som följd sjukdom  24/7/365 kändes livet allt annat än ljust ut! 

Det blev en nedåtgående spiral och då började hennes sökande efter produkter och metoder för att återfinna sin hälsa. Det var då hon kom i kontakt med nätverksmarknadsföring. När Heidi blev presenterad för ett koncept som byggde på nätverksmarknadsföring, eller multi level marketing som det också kallas, för första gången så blev hon kär, berättar hon med stor entusiasm.

- Jag kunde nästan inte sova de första nätterna och jag väckte mannen min hela tiden och sa: vi kommer att bli rika! Fattar du! Sedan dess har jag jobbat framgångsrikt inom denna nisch.

Vad är det bästa med denna typ av upplägg?

- För mig har det varit helt fantastiskt att kunna bestämma mina egna tider och vara hemma med barnen. Att kunna resa till Norge och besöka min familj. Samt så klart även möjligheten att tjäna bra med pengar. Jag har inte haft ett vanligt jobb sedan dess och min man har också kunnat leva på detta i perioder och vi har även kunnat göra investeringar. 

Vad utmanar?

- Jag känner väldigt starkt för kvinnor i den här branschen. Det är många av oss i branschen, men ofta så är vi kanske inte i ledande positioner.  Det vill jag ändra på!

Varför anser du att detta sätt att verka kan vara något för fler kvinnor?

Kvinnor är så bra!  Många har huvudansvaret för sitt hem och sina barn, men ofta tjänar de mindre än sina män. Jag vill att de skall bli självständiga. Sedan är ju kvinnor väldigt naturligt bra på att marknadsföra saker de gillar, vi gillar att prata helt enkelt och dela med oss!

Skillnaden mellan att jobba med nätverksmarknadsföring och ha ett vanligt jobb är enligt Heidi främst att hon kan bestämma sina egna arbetstider och hon kan tjäna mer om hon vill. Hon kan även ta ledigt när hon vill samt arbeta från var hon vill.

- Det bästa är dock att hjälpa någon att uppnå sin dröm och sitt mål.  Då blir jag så glad och så tacksam. Jag vet att jag kan ändra andra människors liv till det bättre!

Hur kommer man igång?

- Enkelt, ta rygg på någon som är framgångsrik eller någon som har en stor vision. Gör en plan, evaluera och fortsätt!

Hur lyckas man på lång sikt?

Man gör det genom att bygga förtroende hos människor genom att vara ärlig. Man ska också se till att ha kul och att man har tydliga mål och visioner. Sedan är det viktigt att ta ett steg i taget, säger Heidi. Hon avslutar med att poängtera att det bra att se till att andra lyckas och gärna mer än dig själv. Se till att andra lyckas och gärna mera än dig!

- Jag brukar säga den som lyckas bäst med duplicering är den som är mest framgångsrik inom nätverksmarknadsföring.

 

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog