Britt-Inger Jonsson älskar att koda och är webbutvecklare med egen webbfirma, BitWeb24. Hon brinner för detta jobb och erbjuder en kombination av teknik och webbdesign, det bästa av två världar enligt henne och hon vill alltid ge kunderna det bästa: skräddarsyr webbsidorna och skriver koden för hand.

Hur kom du in på att bygga hemsidor?

Som svar på frågan hur hon kom in på att bygga hemsidor förklarar Britt-Inger att det var hennes sambo som fick in henne på det.

- Jag var rätt motsträvig i början, trodde verkligen inte att jag skulle tycka om det. Året var 2005 och det jag gjorde på datorer på den tiden var mest att spela dataspel. Men sambon tjatade och tjatade och till sist gav jag med mig och testade lite HTML-kodning, mest bara för att få tyst på honom.

Britt-Inger började med att helt enkelt skriva av koden från en bilaga om HTML från en av sambons datortidningar. Bilagan innehöll bland annat en enkel steg-för-steg-beskrivning med koder som man kan använda för att det ska bli en webbsida samt koder som behövs för att till exempel lägga in text och bilder. Med denna hjälp skapade hon sin allra första webbsida.

- Jag tyckte att det var jätteroligt och denna introduktion räckte för att jag skulle bli fast för kodandet och jag ville bara lära mig mer och mer, säger Britt-Inger entusiastiskt.

Efter flera års eget laborerande med HTML och skapande av enkla, personliga webbsidor läste hon också IT-programmet via Blekinge Tekniska Högskola.

- Jag fick bland annat lära mig grunderna i ett par skriptspråk som är lämpliga i webbsammanhang. I och med det öppnades en helt ny värld och jag insåg att det var det här jag verkligen ville hålla på med.

Om affärsidén

Britt-Inger vill att alla företagare ska kunna skaffa sig en modern, skräddarsydd och proffsig hemsida, utan att det ska behöva kosta skjortan.

- Övergripande idé och mål var att skapa en personlig webbfirma där jag själv skulle tycka om att vara kund. Sagt och gjort; hos mig är kundens bästa alltid i fokus och jag är mycket stolt över att flera kunder mer ser mig som partner än som tjänsteleverantör. 

Vad brukar kunderna berömma dig för?

- Jag brukar få höra av kunderna att jag är lyhörd för deras önskemål; och jag ger inte upp förrän jag uppnår 100% kundnöjdhet. Jag brukar också få höra att jag alltid är påläst, är bra på det jag gör och ger snabb service. De är också mycket nöjda över mina låga priser både vad gäller skapandet av webbsidorna och uppdateringar av dem.

Alla de sakerna är viktiga och på så sätt skapar hon långsiktiga samarbeten med kunderna i en bransch med mycket stor konkurrens. Det hela ger en vinn-vinn-situation, inte minst för kunderna som tjänar på att inte behöva se sig om efter en annan webbfirma, tillägger Britt-Inger.

Vad är det roligaste med att driva företag inom sin nisch?

- När konkurrensen är stor är det bra att kunna nischa sig och att skriva koden till webbsidor för hand är det inte många som gör. Att jag sedan älskar det jag håller på med gör definitivt inte saken sämre; jag är en kreativ människa och får utlopp för kreativiteten och dessutom får jag betalt för det.

Hur får du kunder?

- För det första har jag min hemsida för företaget och som jag alltid håller aktuell. På den presenterar jag mina tjänster samt ger tips och råd kring webb och hemsidor. Jag har också ett konto på Linkedin och en företagssida på Facebook. Jag försöker också i mån av tid att delta lite i olika forum på Facebook. Sist men inte minst ger rekommendationer från befintliga kunder mig nya kunder.

 

Av Nina Jansdotter

 

 

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog