Foto: Amelia Bertmar

Anna Löwenhielm, började på Torekov hotell, för ett par år sedan. Arbetsuppgiften från början var att driva på marknad, försäljning samt utveckling av paket och koncept. Som den eldsjäl hon är gjorde hon snabbt bra ifrån sig och blev VD. Här berättar hon om Torekov Hotells koncept och vad som är det roligaste med sitt jobb.

Anna inleder med att berätta att hennes jobb först och främst går ut på att ansvara för hotellets resultat, att se till att de levererar en kvalitetsprodukt till sina gäster och att det är en väl fungerande arbetsplats med glada medarbetare. Det märks att hon brinner för sin roll och sin arbetsplats.

- Jag får ofta nypa mig själv i armen för att jag har ett så fantastiskt roligt jobb, på en ort där jag även bor. Jag behöver inte pendla till en större stad för att hitta ett utmanande och kreativt arbete utan det finns här i Torekov.

Hon är född i Helsingborg, men hennes familj har alltid haft sommarhus i Torekov. Så de åkte dit varje helg under hela uppväxten.

- Mitt hjärta har alltid varit i Torekov vilket också inneburit att jag spenderat mycket tid även på Torekov Hotell genom åren. Det är fantastiskt roligt att jag nu kan vara med och påverka framtiden för vårt fina hotell.

Eftersom anläggning inte är så stor med en mindre personalstyrka är det enklare att skapa en närmre relation till varje medarbetare. De är som en familj här brukar de säga. Det är nästan som ett familjehotell och vi är bra på att ge det lilla extra, berättar Anna.

Vad har du på gång här och nu?

- Vi rustar oss inför sommaren. Vi vet att det kommer bli väldigt mycket att göra så vi behöver starka team för att klara av det.

Vi vill också skapa bättre förutsättningar för våra medarbetare. Naturligtvis får vi jobba mer när vi har mer att göra men det måste finnas en balans. Alla skall kunna planera in en semester i god tid och arbetsbelastningen skall vara balanserad över året.

- Vi ska ha nöjda medarbetare, som mår bra i ett långsiktigt perspektiv. Det är något som vi kontinuerligt jobbar med.

Om du skulle beskriva det bästa med ert ställe? Varför kan du tipsa gäster om att åka hit?

- Hit ska man komma om man vill ta det lugnt och slappna av. Vi brukar säga att skillnaden mellan byarna Torekov och Båstad också rent generellt gäller för hotellen. Åker till Båstad vill man sätta på sig klackarna och måla läpparna röda och för att synas och träffa lite folk.

I Torekov är det mycket mer prestigelöst, enligt hennes erfarenhet. Där kan man koppla av på ett helt annat sätt. I Torekov gäller rekreation och återhämtning, tillägger hon.

Med naturen runt knuten

De har otroligt varierande natur här på Bjärehalvön, med kustklimatet och så böljande dalar lite mer inåt landet. Och naturligtvis vill Anna passa på och lyfta fram deras pärla – Hallands Väderö. Dit går det båtar dagligen under sommartiden,

- Vi har ett Hallands Väderö- paket som är fantastiskt. Då ingår båtbiljett och en picknickryggsäck med väldigt god mat och sist men inte minst självaste ”ön” som är något i sitt eget slag. Picknicken ingår i alla våra vandringspaket och vandringsleder är det inte svårt att hitta här ute på Bjäre. 

Efter en hel dag ute i naturen kan man trött och lycklig ”landa” i en någon  spabehandling på hotellet eller bara ta det lugnt och slappna av med god mat, tipsar hon.
Vi ser det som en vinst att få ut våra gäster i naturen, oavsett om det är privatgäst eller konferensgäst. För att komma ut i naturen, det är berikande för själen.

Vad har du för vision om att utveckla konceptet framöver?

- Vi vill fortsätta fokusera på vårt fantastiska kök och vår Bistro som har ett högt renommé. Så småningom finns det drömmar om att bygga ut och bygga till. Vi vet inte exakt hur men visionerna finns. Men vår starkaste vision är att hålla fanan högt för ett bra arbetsklimat. Det ska vara tryggt, modernt och kul för alla som jobbar hos oss.