Ulrika Gabriel arbetar med hälsa ur ett helhetsperspektiv och för henne innebär det kroppen, psyket, det emotionella och det spirituella. Här berättar hon hur hon kom in på området hälsa, vad som är det roligaste med hennes jobb och hur hon tar hand om sig själv för att fortsätta ha energi att kunna hjälpa andra.

I grunden är Ulrika pedagog och beteendevetare som har utbildat mig inom en rad olika områden som har med hälsa och självläkning att göra: kostrådgivare, frekvensmedicinsk terapeut fasteterapeut, Reiki healer samt instruktör i medveten andning, yin yoga, yoga nidra, sensing yoga, nirvana fitness och lite till, inleder hon.

Hur kom du in på området hälsa?

- Jag har sedan jag var barn haft en känsla av att jag kan hjälpa min kropp (och andras) att läka från sjukdom och skador - jag har bara inte vetat hur. Jag bara visste att det var möjligt och att det är det för alla människor.

Hennes mormor var en stor förebild vad gäller hälsa och hälsokost. Hos henne fick Ulrika grovt rågbröd, bönor och linser, kefir och en massa spännande saker hon köpte hem från hälsokostaffären. Där lades en viktig grund för kosten och hälsan.

- Egna hälsoproblem gjorde att jag utbildade mig till kostrådgivare och blev intresserad av att lära mig mer om hur kost och våra levnadsvanor hjälper oss att läka och må bättre.

När Ulrika för fyra år sedan kom i kontakt med den Frekvensmedicinska utrustning som hon arbetar med idag visste hon att hon hade hittat den viktiga pusselbiten som hon saknat.

- Där hade jag verkligen "huret" i hur man kan hjälpa både sig själv och andra att läka på alla plan. Samtidigt växte insikten i och kunskapen om mina mer spirituella och healande förmågor. Nu när jag jobbar blir det ofta en salig blandning av både vetenskap, kunskap, intuition, guidning och andlighet.

Vad är det bästa med det?

- Det är helt klart att få möjlighet att hjälpa människor som inte har kunnat få den hjälp de behöver tidigare. Många som kommer till mig har sökt hjälp inom vården men varken blivit lyssnade på eller hjälpta.

Med hjälp av sin frekvensmedicinska utrustning kan vi få en helhetsbild av vad det är som kroppen upplever som stress och obalanser - både sådant som är aktuellt just nu, men också sådant som är bakomliggande, ibland ärvt i generationer, förklarar Ulrika.

- Att få en bekräftelse på att det verkligen finns saker som är ”fel” och inte minst en plan för vad jag och vi kan göra för att förbättra situationen är för en del en enorm lättnad.

Vad kan vara utmanande i ditt jobb?

- En del får resultat oerhört snabbt, efter bara första tillfället. Men det vanligaste är att man behöver fler behandlingar och balanseringar. Det kan vara svårt för en del att förstå att år av ohälsa och fysiska/psykiska problem inte läker ut direkt. Att det tar längre tid för kroppen att verkligen läka än att som inom vården bara tysta symptomen med hjälp av medicin.

En del är heller inte villiga att göra de livsstilsförändringar som kanske behövs för att kunna bli bra även om jag förklarar att det är en förutsättning för att kunna läka ordentlig, tillägger hon.

Hur tar du hand om dig för att orka hjälpa andra?

- För mig är det viktigt att röra på mig. Nackdelen med mitt jobb är att jag ofta är stillasittande och det mår varken min kropp eller själ bra av. Så jag ser till att få in så mycket rörelse jag kan. Promenader i dagsljus är ett måste. Sedan har jag en hel del hjälpmedel hemma i form av produkter som hjälper mig att hålla igång flöde och energi i kroppen som är en enorm hjälp för mig som till exempel Vibb-platta, IR-madrass och Chi-maskin.

Att se till att få tillräckligt med sömn är också viktigt. Plus att hon vattenfastar regelbundet för att hjälpa kroppen att rensa och vitaliseras.

 

Av Nina Jansdotter

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog