Kent Larsen är en driven entreprenör som arbetar i underhållningsbranschen sedan många år tillbaka. Här berättar han hur han kom in på den banan, vad som är det bästa med karriärvalet och vad han för spännande projekt i görningen.

Kent är delägare i ett eventbolag som heter Söder Entertainment, med huvudkontoret beläget i Vellinge, men med en kundbas över hela Skåne som tidvis även sträcker sig högre upp i Sverige och övriga Europa.

- Under pandemin tog jag tillsammans med min kollega över Hantverksgården, en festlokal som möjliggör alla typer av arrangemang såsom bröllop, dop, studenter, fester, konferenser och mycket mer.

Hantverkgården ligger bara ett stenkast från Söder Entertainment vilket är en stor fördel både vid evenemang, och när snabba puckar behöver lösas under dagarna. Bolagen kompletterar varandra och kan därmed erbjuda helhetslösningar för kunderna med tillgång till både ljud, ljus samt även uthyrning av bord, stolar, tält, artistförmedling, catering, personal etcetera och skapar en 360 lösning med kreativa lösningar.

- Utöver den dagliga verksamheten arbetar jag som DJ, musikproducent och
sångare. Det är här min stora passion ligger och musiken är i mitt hjärta hela tiden, i allt jag tar mig för, säger Kent entusiastiskt.

Det märks att han gillar sitt jobb och att han trivs med att ha mycket att göra. Kent är bra på att skapa nya möjligheter både för sig själv och andra. Som flitigt anlitad DJ till företag, stora som små, hittar han gärna samarbeten som öppnar nya dörrar, vilket ofta leder till långvarigt relationsbyggande.

Detta gynnar honom både på ett personligt plan men ger även skjuts åt hans andra bolag, såväl som för kundernas, menar han.  Kent är alltid noga med att skapa en bra upplevelse för sin publik med en högkvalitativ leverans och har goda vitsord och referenser med sig i ryggen.

- Det blir en win-win situation med andra ord, och det är viktigt för mig att alla känner sig nöjda, säger Kent.

Hur kom du in på musik?
- Musiken kom in i mitt liv när jag var 13 år gammal, då en vän till mig köpte hem två skivspelare och en mixer. Detta gjorde mig nyfiken och jag började så smått leka runt, lära mig på egen hand, och blev med tiden bättre och bättre. När jag fick förfrågan om att vara DJ på en fritidsgård i Landskrona tackade jag självklart ja och på den vägen började min resa.

När Kent vara 18 år gjorde han sitt första stora jobb inom musikbranschen då han bokade Bröderna Herreys. Kvällen blev en succé och sedan den dagen har han förstått att det är här han hör hemma. Hans karriär tog fart och han startade upp sitt eget bolag inom artistförmedling samt agerade manager åt många välkända namn.

Redan vid 23 års åldern började han arbeta ihop med Sheyla Bonnick, mera känd som Boney M, och duon har ihop gjort över 400 gig ihop över hela Europa, Asien och Ryssland. Andra stora namn på meritlistan är bland annat  The Temptation, Paul Young, E-type, Haddaway, Dr Alban, Siw Malmqvist med fler.

Vad är det bästa med ditt karriärval? 

- Mitt bästa val är att få jobba med det jag älskar. Musiken är som sagt min stora passion i livet, men även att skapa riktigt bra, roliga, lustfyllda och minnesvärda sammanhang, som folk kommer ihåg. Med kombinationen jag har idag i mina olika roller och bolag, får jag utlopp för alla delar vilket känns jätteroligt.

Kent gillar variationen och händelserika dagar. Musikbranschen är tuff förvisso, men han har alltid en stor tilltro till sig själv och jobbar målinriktat.

- Min dröm är att kunna försörja mig på musiken till 100%, och har jag bestämt mig för något gör jag allt för att försöka uppfylla det, säger Kent.

Han går från klarhet till klarhet

Han nådde en milstolpe 2017 när han blev signad till världens största skivbolag,
Universal Music. Han förklarar:

- Jag gjorde om 90-tals dängan ”Coco Jambo” som blev en succé
världen över och låg som bäst nummer fyra i Skandinavien.

Kent tillägger intervjun med glimten i ögat att låten spelas än idag och att han fick nyligen ett meddelande från en vän som var på semester i Thailand, att hans version spelades på en lokal resort.
 
Vad har du på gång just nu?
- Just nu är det en release på gång med låten ”I promise myself”, som ursprungligen gjordes av Nick Kamen. Jag har behållit 80-talskänslan men med en up-poppad version, säger Kent med ett leende.

Det är mycket som händer även på Hantverksgården vill han även lyfta fram. Där håller de på att bygga koncept och paketlösningar för både
privatpersoner och företag samt hitta samarbetspartners.

- Vi är öppna för nya infallsvinklar och har lite spännande projekt på gång, bland annat med hälsorelaterat tema.

Högsäsongen för eventbolaget drar snart i gång med all uthyrningsverksamhet inför högtider som student, bröllop, sommarfester, utomhusarrangemang så här är de i full gång med att se över allt material, men också skapa bra erbjudande och paket för kunderna.

- Hemsidan och andra sociala kanaler håller på att ses över för att ständigt skapa förbättringar och kunna nå ut till så många som möjligt. Så det är många bollar i luften jus nu som snurrar – men jag hade inte velat ha det på annat sätt, säger Kent med ett stort leende”
 
Vad har du för planer framöver?
- Mina planer framöver är att fortsätta bygga upp mina bolag. Det har varit en tuff period under pandemin, som för många egenföretagare, men jag är så glad och stolt över att vi
klarat oss igenom det!

Planen är att skala upp allt och faktiskt göra precis det han gör, men i större omfång.

- Jag är på helt rätt plats och är lyckligt lottat som kan få jobba med precis det jag brinner mest för, avslutar Kent.

 

Av Nina Jansdotter

Nina Jansdotter
Webbpedagog