Jens Kofoed Hansen, som är VD för Språkservice, har aldrig haft någon tydlig karriärfärdväg, med undantag att han efter examen 1993 väldigt gärna ville ha ett jobb inom ekonomi och affärsutveckling. Hans lust att utvecklas och förmågan att få människor och affärer att växa har tagit sedan tagit honom långt.

Huvuddelen av Jens yrkesverksamma liv med undantag för några år som controller har varit inom ramen för försäljning och affärsutveckling och det är en ganska bra plattform för att anta utmaningar på ledande position inom många olika branscher, menar han.

Det roligaste med hans nuvarande jobb är att göra något som gör skillnad för många människor i ett företag som andas och lever på mångfald och där han, till skillnad från många av hans manliga VD kollegor är i minoritet i ledningsgruppen.

- Vi förmedlar upp till 150 språk, minst och talar 40 olika språk på kontoret. Vi precis som alla andra är inne i en fas av stark transformation där allt behöver ifrågasättas för att kunna säkerställa en långsiktig hållbar affär. Otroligt spännande helt enkelt!

Det som kan vara utmanande i Jens roll är olika vägval gällande teknik, men också samhällsklimatet när det gäller tolkens roll för en framgångsrik integration. Det är svårt att nå ut med samhällsnyttan som våra tolkar och förmedlingen utför när uppfattningarna är så polariserande, anser han.

Hur tacklar du de utmaningarna?

Jag har en fantastisk fru som jag hängt ihop med sedan 1986 som får agera bollplank, en styrelse som varit med och byggt branschen, en kompetent ledningsgrupp och självklart många bra kontakter inom olika företag som delar med sig av erfarenheter och konkreta tips.

Hur brukar du nätverka och varför?

- För det första var jag nog en av pionjärerna på LinkedIn men i så stor omfattning jag kan, och där jag finner det meningsfullt. Just nu är jag mycket inne på hållbarhet i alla dess former, vårt engagemang i FC Rosengård och deltar självklart på Sveriges bästa frukostmöte med Rapidus. Jag är också sedan några år huvudman i Sparbanksstiftelsen Finn och är en stor anhängare av Sparbanksidén.

Jens tycker också att Malmö som stad erbjuder många möjligheter för nätverkande och nämner bland annat 07:07 am, Altitude Meetings, Handelskammaren och Media Evolution. ”Vi som arbetar i Malmö saknar inte möjligheter till att nätverka utan begränsningen ligger väl i att man behöver jobba också”.

Hur gör du för att ta hand om dig själv för att orka?

- Genom att cykla till jobbet, spinning och engagera mig i Klagshamns Scoutkår! 

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog