Allen Olloh driver House of Solution, som är en dataservicebutik på Bergsgatan 6 i Malmö. De utför felsökningar och reparationer på Mac och PC. De har servat och reparerat mobiler och datorer i tretton år. Här berättar han mer om sitt koncept och vad som är det roligaste med att driva företag inom denna nisch.

De är en fullt utrustad reparations- och servicebutik och de utför reparationer på varumärken som Apple, Dell, HP, Toshiba, Lenovo, Sony, Samsung och LG. De är Apple certifierad Macintosh tekniker och CompTia A+ certifierad.

- Vi kan erbjuda er reparation och service på datorer, surfplattor och mobiler. Arbetsgarantin är 3 månader på utfört arbete från och med det datumet datorn levereras. Vi har både privata och företagskunder.

Allen förklarar att han kom in på detta område, eftersom han älskar teknik, som slutanvändare. Han förstår hur det känns när man har dator, telefon eller surfplatta som inte fungerar. Dessutom gillar han utmaningen att försöka minska vår miljöpåverkan, därför använder de sig i möjligaste mån av begagnade reservdelar.

- Detta är ett bra sätt att uppmuntra människor att återanvända istället för att köpa nytt. För varje produkt som återanvänds innebär det en produkt mindre som behövs tillverkas.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

- Det är alltid fascinerande att se en kunds reaktion när de får tillbaka sin enhet; massor av positiva kommentarer som bekräftar att vi ger något bra och användbart till samhället.

Vilka är de vanligaste problemen ni löser?

- Skärmbyte, batteribyte, vätskeskadad på datorer, fel med tangentbord, laddningsfel, moderkort- och kretskort-reparationer. Uppgradering av hårddisk eller ram-minne och data recovery, det vill säga att rädda data från en trasig hårddisk.

Allen avslutar med att nämna att 96% av deras kunder är nöjda och att de har en Google excellent tag på 5.0 i rankning.

Av Nina Jansdotter