Lillemor Svensson driver två företag med fokus ekologisk och naturlig skönhet. Det ena heter Nordic Natural Beauty AB och är specialiserade på att hitta riktigt spännande varumärken med hög kvalitet, det andra är Moonsun AB som är ett svenskt holistiskt skönhetsmärke, här äger de varumärket och gör allt från att ta fram nya produkter till att driva varumärket framåt.

Lillemor har jobbat väldigt många år med entreprenörskap tidigare, och har hjälpt många startups utvecka sina företag. Hon har varit speciellt intresserad av företag med ett hållbart fokus.

- När jag själv började läsa mer om skönhetsbranschen, hur tillverkningsprocesser inte alltid kanske var så snygga, så kände jag att det måste finnas bättre alternativ.

Hon började leta efter ekologiska och naturliga varumärken som hade lika bra kvalitet och look and feel som konventionella varumärken. I början var det inte helt enkelt, hon är väldigt kräsen, menar hon.

- Men idag har vi en portfölj med fem fantastiska varumärken inom hudvård, kroppsvård, makeup, brun utan sol och doft.

Vad är det bästa med den nischen?

- Det bästa är att nischen ekologisk skönhet fortfarande är i sin linda och det händer mycket. Det kommer nya varumärken och fler och fler blir mer intresserade av hållbar skönhet.

Det svårast, däremot är, enligt henne att de flesta varumärken är ganska små och det är svårt att slå igenom i bruset. Konventionella varumärken har betydligt större ekonomiska muskler och de är lättare för dem att synas med sin marknadföring.

Säljer ni även i andra länder?

- Vi distribuerar även till Finland och Danmark. För Moonsuns del så vill vi verkligen ta varumärket internationellt och bygga stort. Förutom Norden, så är EUmarknaden intressant och vi har fått förfrågningar från både Japan och Sydkorea.

Vad har du för planer framöver?

- För Moonsuns del så lanserar vi nya produkter under hösten och jobbar vi på internationaliseringsplanen. Vi har förberett bolaget för expansion. För Nordic Natural Beauty så söker vi efter fler härliga varumärken som passar vår nordiska marknad. 

Det som behövs mest just nu för dem är fler personer som springer fortare, tillägger Lillemor. De anställer en ny säljare för Finland och behöver en för Danmark och en internationaliseringsansvarig. De kommer också behöva en marknadsansvarig som är en klippa på sociala medier.

- Men det är inte enkelt att likviditeten hänger med när man växer så vi behöver kapital för att kunna växa snabbare.

De har växt från 0-5 MSEK organiskt och kan självklar fortsätta så. Men det tar för lång tid tycker de så de ser gärna ett kapitaltillskott av engagerade individer som kanske till och med kan marknad, försäljning, internationalisering och skönhet, avslutar Lillemor entusiastiskt.

Nina Jansdotter
Webbpedagog