Eva-Lena Ivarsson kallar sig för energimiljonär, då hon oftast har väldigt mycket energi. Hon är en företagare med mycket på gång och just nu är hon aktuell med tidningen ConnectPoint och nätverket Connect4Effect samt att hon nyligen även startat Podd tillsammans med Christer Berggren. Allt under Connect House tak. Här berättar hon lite om sin bakgrund och vad hon har för drivkrafter.

Eva-Lena  är 57 år och hon bor i Stenungsund, på en hästgård med äldsta dottern, fem barnbarn, tre ponnyer, två katter och en liten hundvalp. Hon har två döttrar och tre barnbarn till, så totalt åtta barnbarn. Hon har även en särbo sedan arton år tillbaka, som bor i Varberg.

- Jag har varit entreprenör och säljare sedan barnsben, men kom igång igen med eget företag efter flera år som anställd. 2015 startade jag ett Telecombolag och var återförsäljare av Tele2´s företagsutbud när det gäller mobilt, mobilt bredband och växellösningar. Jag jobbade också med flera ramavtal såsom Företagarna´s, Frisörföretagarna´s, Taxi 020 med mera.

Eva-Lena har en whiplashskada, som gjorde att hon hade mycket värk och inte orkade jobba fullt ut och som orsakade att hon mådde mer och mer dåligt.  Hon gick därför in i väggen och fick utmattningssyndrom. Efter ett par år hittade hon en lösning i ett näringstillskott som gjorde att hon fick energin tillbaka.

- Jag blev även av med värk som ingen läkare eller smärtcentrum kunde råda bot på. Att några drinkar kan ge kroppen exakt det den behöver, genom en drink på morgonen och en drink på kvällen. Det är pulver i smidig förpackning av påsar innehållandes ekologiska frukter, bär, grönsaker. Fullspäckad näring med alla vitaminer och mineraler etcetera.

Dessa drinkar tar hon varje dag och det blev hennes räddning och orsak att hon nu kan orka tänka kreativt, skapa nya företag och koncept.

Nätvekande är viktigt

Eva-Lena driver affärsnätverk, Connect4Leads Business Network AB. När allt pausades på grund av corona kände hon att hon ville ha en medlemsförmån till medlemmarna i nätverket och även de som hade anmält sig till de mässorna som hon hade planerat arrangera, men nu blev inställda.

- Min särbo Ulf Samuelsson har haft tidning i arton år. Både papperstidning och digitalt via en portal som heter Mekpoint. Därav kom jag på namnet ConnectPoint. Jag startade tidningen i januari och jag har gjort över sjuttio intervjuer redan.

Hon anser att detta är det roligaste hon har gjort i hela sitt liv och framöver har hon mycket mer på gång. Både fler tidningar och även en podd. Det händer verkligen mycket kring henne och hon har fått många bra nya samarbetspartners som också vill vara med och driva hennes koncept.

Att göra intervjuer är givande och inspirerande för att sedan skriva ihop någonting och sätta samman det med foton. Det är verkligen ett roligt jobb, poängterar hon. Eva-Lena har bara fått positiv respons hittills. Alla tycker det är jättekul att vara med och många som läser säger att det är rolig och intressant läsning. Hon vill dela med sig av intervjupersonernas historier, från barnsben till där de är idag och många har helt otroliga historier och erfarenheter, enligt henne.

- Jag har en känsla av att många behöver dessa samtal och intervjuer för det påminner dom om att de faktiskt har ett otroligt CV och många erfarenheter och talanger de har de inte berättat för någon förrän nu.

Hon menar att nu hänger det på henne att hålla grytan kokande och att komma ut med ett nummer varje månad i åtminstone tio nummer om året samt att hitta bra erbjudanden för medlemskap så att hon får intäkter framöver.  Artiklarna har hittills varit kostnadsfria för entreprenören och hon har sålt in några annonser även årsvis.

- Nu ska jag sälja in medlemskap nya digitala affärsnätverket Connect4Effect så jag får lite intäkter. Min förhoppning är att detta ska vara lockande och att många ansluter sig så att jag kan fortsätta att låta företag få artiklar gratis och slopa idéen med att ta betalt för dessa.

Att nätverka är väldigt viktigt nu säger Eva-Lena med eftertryck

- När det är tufft så behöver man mer än någonsin hjälp att få leads och att connecta med likasinnade för att få energi och pepp!

Eva-Lena Ivarssons bästa nätverkstips är: bjud på dig själv. Var inte rädd för att göra bort dig. Dela med dig av dina kunskaper och döm inte någon efter första intrycket. Den du minst tror ska bli din bästa säljare eller samarbetspartner kan mycket väl bli din pärla och den som hjälper din organisation att växa.

Nina Jansdotter
Webbpedagog