Johan Engström driver en butik i Hammarö, cirka 8 km utanför Karlstad, sedan 15 år tillbaka.
Det är en 200 kvm stor lokal med mycket godis, spel (Svenska Spel & ATG), mjukglass, med mera. Här berättar han om sitt företagande och sin nya sajt som heter De Drivna.

När Johan startade sitt företag för 15 år sedan så gjorde han det med nästan ingen erfarenhet. Han köpte ortens videobutik, som hade 10 000 hyrfilmer, en kyl med dricka och ett par lösgodisställ, men inget mer.

- Bara ett år efter så började hyrfilmen sakta men säkert gå neråt, för att för några år sedan tvärdö. Det blev alltså naturligt att utveckla butiken med betydligt fler saker. Men det har funkat bra. Vi har femdubblat omsättningen och vunnit några säljtävlingar, samt fått utmärkelsen årets företag i kommunen.

Som företagare jobbar man väldigt mycket och de flesta vet att det inte är någon dans på rosor, tillägger han.

- Jag tycker det är viktigt att kunna hitta inspiration och motivation för att hela tiden kunna ta nya steg och fortsätta gå framåt. Jag gillar att inspireras av andra människor och det är målet med den här sidan, att kunna inspirera andra.

Varför lanserar du den just nu?

- Idén har växt fram genom åren. Det började egentligen med en blogg. Men det finns väldigt mycket duktiga och inspirerande människor, så jag tyckte det skulle vara kul att samla fler drivna människor som kan berätta om sina erfarenheter och motivera andra.

Fokus är att skapa en sida där våra läsare ska kunna inspireras och motiveras av andra drivna människor. Det kommer att bli mycket fokus på företagsfrågor, vi kommer att ha en kategori som heter ”Lyftet”, där han lyfter fram andra företagare som utmärker sig positivt. Men det kommer inte bara att handla om företagande.

- Jag har en vision om att kunna få till så mycket som möjligt som kan motivera och föra människor framåt. Det kan vara jobbsökartips, motivationstips, tips om sociala medier och marknadsföring.

Vad driver dig själv?

- För mig handlar det dels om att kunna fortsätta att utvecklas, men sen tycker jag även att det är väldigt givande att kunna hjälpa andra. Självklart har man som företagare behövt hjälp under åren och jag vet hur viktigt det kan vara.

Vad har du för planer för framtiden med ditt upplägg?

- Målet är att kunna skapa en sida där det på sikt händer något varje dag, genom att få in fler skribenter. Planer finns även på att erbjuda tjänster inom sociala medier och marknadsföring.

Johan avslutar med att berätta att han även leker med tanken att kanske kunna dela ut någon form av utmärkelse till någon hårt kämpande företagare i framtiden. Men vi får se vad som händer.