Som ett av 72 länder är Sverige inbjudna att deltaga i den globala online konferensen som samlar makthavare, ängelinvesterareliten och entreprenörer
Sverige kommer att fokusera 2 områden där världens finans-ekosystem är särskilt imponerade och nyfikna på våra framgångar.

  1. Kvinnor och jämställdhet i affärslivet - från investerare och ägare till ledning och grundare av bolag. Genom att fokusera på faktiska effekter snarare än riktlinjer och statistik har Sverige en ledande ställning inom jämställdhet i affärslivet. Ordförande för svenska private equity föreningen Monalotte Theorell deltar för att berätta om deras aktiva arbete med ägarstyrning för verklig mångfald. Sveriges främsta kvinnliga Tech ängelinvesterare Anette Nordvall berättar om varför - och hur - kompetens ska driva jämställdhetsarbete och förändringsprocesser.
  2. Matindustrin - innovation, hållbarhet och investeringar. Sverige är framstående i sitt hållbarhetsarbete och innovationer inom mat. Så hur tar vi nästa steg för att driva positiv innovation som kan påskynda omställningen till ett mer hållbart, globalt, matförsörjningssystem samtidigt som vi bejakar lust för mat konsumtion och skapande? Stjärnkocken Paul Svensson delar sina insikter som ledande inom hållbar mat och samtalar med VD för Svenskt kött och framtidsanalytiker från ICA.

“Placera pengarna där din mun är” kommer vara mitt ämne. Investera i hälsosam värdekedja från jord till tech och då är njutningen och det lustfyllda med mat avgörande för att lyckas. Jag är mycket stolt över att få deltaga i detta globala ledande event för internationella investerare.“
/ Paul Svensson

“Sverige har investerarvärldens uppmärksamhet nu. Vi har ett starkt rykte vad gäller innovationer, att bygga nya världsföretag, och hållbarhetslösningar.  Och alla söker nu lösningar i jakten på en hållbar framtid - så nu tittar de med spänning på våra change makers o ledare har att säga!”
/ Katarina Strandberg, affärsjurist och ordförande för Svenska segmentet i WBAF

World Business Angel Investors Week WBAW är en global plattform som dirver frågor om finansiel mångfald och inkluderande finansiering för tidiga start-ups, innovationer och entreprenörer. Årets tema är en diplomatisk affärsvärld för internationellt entreprenörskap. Veckan kordineras av World Business Angel Investment Forum, en ansluten partner till G20 Global Partnership for Financial Inclusion (GPFI). Årets event stå värd för mer än  80.000 entrepreneurs, startups, investerare, innovatörer, policymakers runt om i världen.

“Det är en stor ära att få sitta med i den svenska panelen på World Business Angel Week. Jag ser fram emot att ta del av nya spännande perspektiv och att träffa framstående investerare och företagsledare. Att få dela med mig av de insikter som jag får genom Nyfikna Investerare, den utbildnings- och nätverksplattform som jag grundat och driver, är så klart superkul!”
/
Joanna Törngren Redebrant

World Business Angel Investor Week – Medverkande Svenska delen
Sweden har 2 timmar som sänds globalt online - hela kongressen är gratis för alla att registrera sig till för att logga in till sändningen. Registrering sker under fliken Europe på: www.angelsweek.org

  • Anette Nordvall, Chapter President, Keiretsu Forum Nordics
  • Ann-Katrin Lottie, Framtidsanalytiker ICA
  • Isabel Moretti, VD Svenskt Kött
  • Joanna Törngren Redebrant, Grundare Nyfikna Investerare
  • Katarina Strandberg, Ordförande Sverige, på World Business Angel Investment Forum, VD & medgrundare The Swedish Villa
  • Maria Perez Hultström, Partner & Investment Manager, Priveq 
  • Monalotte Theorell Christofferson, CFO Stena Sessan AB och Ordförande SVCA (Swedish Private Equity and Venture Capital Association)  
  • Paul Svensson, Kock och planetskötare

 

För mer information kontakta
Leila Falkenberg, Project Coordinator +46 73 310 99 91
Nina Jansdotter PR, nina@ninajansdotter.com
Katarina Strandberg, Country Chair WBAF +46 76 375 03 36

Nina Jansdotter
Webbpedagog