Matilda Lorén är en av grundarna till Equine Academy AB och de jobbar med utbildning av hästar och ryttare. De håller just nu på att starta en gymnasieskola med inriktning på ridsport. Här berättar hon varför den skolan behövs och vad som är det roligaste med det jobbet 

Deras skola behövs av många anledningar inleder Matilda entusiastiskt. En av dem är att de vill kunna erbjuda en heltäckande gymnasieutbildning med inriktning på ridsport på annan ort än vad som kan erbjudas idag. 

- Vi vill alltså täcka ett större distrikt för att kunna erbjuda fler ungdomar chansen att jaga sina drömmar. 

En annan är att de ser möjligheten att kunna påverka hästvälfärden. De vill med hjälp av den senaste forskningen öka förståelsen för hästen. De vill alltså inte bara skapa skickliga ryttare utan skickliga hästmänniskor, förklarar hon. 

Var händer just nu hos er?

- Just nu är det full rulle hos oss och vi är i startgroparna för något som vi med självförtroende kan säga kommer bli fantastiskt.

Vad är det bästa med ditt jobb?

- Det bästa med mitt jobb är såklart att få göra det jag älskar. Att jobba med ungdomar och våra fyrbenta. Det är både motiverande och utvecklande. Många gånger ställer mitt jobb krav på mig som gör att mina färdigheter sätts på eldprov. Kul tycker jag som alltid strävar efter att bli lite bättre på det jag gör. 

Vad har ni för långsiktiga planer med skolan? 

- Just för nu är det svårt att kunna avslöja i detalj vad som står runt hörnet. Men vårt absolut största långsiktiga mål är såklart att skapa en skola som förknippas med en kvalitativ, utvecklande och motiverande utbildning såväl för den unga ryttaren som den unga studenten. 

De tror på en kombination av att jaga sina ryttardrömmar samtidigt som eleverna får en solid utbildning för framtiden. Det skapar trygghet och en stadig grund hos deras elever för att kunna ta vuxenlivet med storm, avslutar Matilda.

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog