Arash Niavarani är sjökapten och företagare. Sedan han var ett litet barn har han gillat företagande och affärer och han driver nu två företag med sin fru Roselle som är utbildad inom IT. Här berättar han om deras koncept Scandinavian Virtual Assistants, som erbjuder företag och privatpersoner virtuella assistenter.

Det började med att Arash och hans fru startade Malmö Maids för fyra år sedan. Där har de nu tjugo anställda och åtta virtuella assistenter. Denna kombo har varit väldigt framgångsrik och de omsätter nu cirka en halv miljon i månaden. Därför tar de denna idé vidare och kan erbjuda andra med allt från, fakturering, planering av schema, svara kunder på mejl eller telefon, påminna om viktiga möten eller händelser, intervjua framtida anställda och mycket mer.

Hur kom ni på den idén?

Vi fick en dollarmiljonär som kund för två år sedan. Det visade sig att han hade assistenter, både på nätet och på land och det fick oss att själva vilja testa samma koncept, vilket visade sig vara en lyckad grej. Vi sparade mycket pengar och samtidigt fick mycket hjälp men det bästa av allt var att vi hittade ett sätt att hjälpa våra vänner och familjer som bodde på Filippinerna, genom att erbjuda dem jobb hos oss.

Vad kan en virtuell assistent hjälpa till med?

Helt enkelt allt som går att göra via internet. Det svåra med det hela är väl att lära ut just dina rutiner men när din virtuella assistent är igång så rullar det bara på efter det. Det vanliga är att en virtuell assistent sköter administrativa uppgifter. Det är en kontorsassistent fast som jobbar via internet och inte på ditt kontor.

Vad kan företag tjäna på att anlita en virtuell assistent från er?

Det enkla svaret är att företaget tjänar pengar och tid! Det är betydligt billigare att anlita oss än att anlita någon själv. Vi sköter också jobbet och tar hand om kostnaden för att hitta bra personal.

Arash tror att allt fler företag kommer att anlita virtuella assistenter framöver, därför allt fler blir digitaliserade. Våra liv blir mer och mer beroende av nätet och distansen mellan oss i Norden och människorna på andra sidan klotet blir endast ett klick bort.

  • Med detta sätt att arbeta ser man att personalkostnaden blir betydligt mindre och det gör att småföretagare kan investera pengarna och få företaget att växa mer och skapa fler jobb här i Norden.

Vad har ni för framtidsplaner?

Vi ska bli störst i Norden inom virtuella assistenter men för att komma dit så måste vi normalisera fenomenet virtuella assistenter och nu jobbar vi mycket med att informera våra framtida kunder om fördelarna.