Lisa Gustafsson jobbar med affärsutveckling på Irisgruppen, som består av företagen Iris och Medlearn. De erbjuder vuxenutbildning, anpassningar och jobbmatchning och hennes uppdrag handlar mycket om att producera utbildningsfilm och podcast. Här berättar hon om deras podd, som heter Med målet i sikte.

Lisa inleder med att förklara att det var hennes chef som kom på att det är klart de på Iris ska göra podd! Och hon frågade henne och hennes kollega Charlotte Ohlson om de ville progamleda.

- Såklart ville vi det. Vi startade upp under våren 2019 och skulle testa tio avsnitt. Det blev så bra så vi har liksom bara fortsatt.

Vad har podden för tema?

- Den heter ju Med målet i sikte och ger tips och inspiration i arbetslivet och livet. För att nå mål behöver mycket vara på plats. Vi hoppas kunna inspirera till att lyssnarna tar sig närmare sina mål.

Deras långsiktiga vision med podden är att möjliggöra plats på arbetsmarknaden för fler. Både genom inspiration för arbetssökande och för arbetsgivare som genom podden får nya perspektiv och tankesätt. Poddens hittills 50 avsnitt har gästats av många intressanta gäster och handlat om ämnen som exempelvis härskarteknik,  det livslånga lärandet, normer och hur man tränar upp social kompetens.

Vad är det roligaste med att jobba med podden?

- Alla otroligt spännande gäster vi fått träffa! Jag hade väl aldrig trott att jag skulle få intervjua Carolina Klüft. Men också allt arbete med att tänka ut intressanta ämnen och vilka gäster som skulle passa in på de olika temana. Och så såklart att få ta del att alla kloka och inspirerande tankar vår gäster delar med oss.

Det som däremot kan vara utmanande ibland, enligt Lisa är att de vill hålla avsnitten under en timme men det är lätt hänt att de spårar iväg och pratar mycket längre. Där har dock deras producenter kommit på ett knep. De ändrar färg på belysningen i studion efter 45 minuter till rött och då vet Lisa och Charlotte att det snart är dags att runda av.

Vilket är det mest lyssnande avsnittet?

- Det är vårt allra första avsnitt. Jag gissar att många lyssnar på det och sen går vidare till de ämnen de tycker är mest intressanta. Eller lyssnar på det efter att de hittat till poddens nyaste släpp.

Vad händer med podden framöver? Kommer ni att ändra på något?

- Vi hade vår första Livepodd, som handlade om arbetsmiljö, filmades och sändes på Linkedin den 17:e maj. Det var spännande så det kan nog bli fler livepoddar framöver.