Casa Limones är ett pensionat i Nerja, en liten kustpärla på Costa del Sol i södra Spanien som drivs av Ella Svensson och Catharina Richert. De tar emot grupper från Sverige och skräddar det kunden vill ha. Här berättar de om sitt koncept och vad det är det bästa med att driva ett eget ställe.

Det kan vara allt från yogaresor till bröllop, konferenser till födelsedagsfester.

- I vårt baspaket ingår tapasrunda, besök med lunch i liten pittoresk bergsby, vinprovning a la Casa Limones och avslutningsmiddag. Sedan kan man ändra, dra ifrån och lägga till efter behov, förklarar Catharina.

De lägger betoningen på gemenskap och har därför många gemensamma utrymmen, vilket inte betyder att det finns möjlighet till ensamhet. De har sju dubbelrum, två vardagsrum, två kök och fyra badrum. Allt är nytt och fräscht. Till detta ingår trädgård, terrass och stor takterrass, samt en stor swimmingpool finns hundra meter från huset.

Ella är tjugofem och Catharina sjuttioett år. De har känt varandra sedan Ella föddes, hennes pappa och Catharina är gamla vänner. 

- När jag var liten fick jag välja på att min farmor eller Catharina skulle vara barnvakt och då valde jag Catharina. I tonåren pratade vi mycket och när jag  gått ut gymnasiet flyttade jag ner till Nerja dit Catharina också flyttat, säger Ella.

Där började de prata om att öppna ett pensionat som hade allt det de själva saknat när de var ute och reste.

- Sagt och gjort! Casa Limones köptes och sedan vidtog renovering i över tre år där vi lagt ner omtanke om varje detalj och allt har vi beslutat och gjort tillsammans. En lång resa med många skratt och samtal har det blivit, säger Catharina.

Catharina hade bestämt att flytta ner till Nerja när hon pensionerades och i den vevan pratade de med varandra och Ella ville följa med för att kolla in stället. Hon blev förälskad i Nerja och flyttade ner hon också.

De trivs med sitt val

Det roligaste med jobbet är är att få ta emot alla fina gäster och se till att de får ut så mycket som möjligt av sin vistelse där menar de båda och Ella tillägger:

- Både vad gäller vistelsen på Casa Limones och att få uppleva och njuta av vackra Nerja med deras utbud av restauranger, badvikar, små mysiga affärer plus utflykter till grannbyar med mera.

Roligt är också alla förberedelser av att fixa till det där lilla extra av buketter på rummet, välkomstdrink med tapas och liknande.

- Självklart njuter vi också av allt beröm vi får, flikar Catharina in.

Nu har de bara drivit Casa Limones i ett år och det har inte varit några större utmaningar. De största utmaningarna var under renoveringen när de hade att göra med hundratalet "gubbar" som inte alltid gjorde som de ville att de skulle göra. En ung och en gammal kvinna var väl inte det vanligaste här, som ägde ett stort hus, och ännu ovanligare var det att de själva murade, putsade, målade, byggde möbler och planterade.

- Man skulle nog kunna säga att dom blev ganska chockade, när det dessutom visade sig att vi gjorde det bra, säger Ella med eftertryck.

Deras framtidsplaner är nu att i samråd med sina gäster fortsätta att utveckla Casa Limones med nya slags grupper och event, samtidigt som de behåller allt som är bra.

 

Av Nina Jansdotter

 

 

 

 

Nina Jansdotter
Webbpedagog