Clara Löfvenhamn utvecklar morgondagens ledare. Hon har drivit eget som ledarskapsutvecklare i fem år och har tre verksamhetsben i sitt företag. Dels utbildar och föreläser hon om olika ledarskapsfrågor, dels anlitas hon som ledarskapscoach, mentor och rådgivare av personer som är eller vill bli chefer. Här berättar Clara bland annat om sitt jobb och hur hon kom in på det spåret.

Tillägg är att Clara även driver en av Sveriges få ledarskapsbloggar, Bossbloggen, samt har grundat Facebook-gruppen Bossbrudar för kvinnor som är eller vill bli chefer. Under pandemin drev hon och en kollega också podden Mentalt Starkt Ledarskap. 

Hon var 24 år när hon upptäckte ledarskap som ämne och några år senare hade Clara landat i vissheten om att hon ville jobba med ledarskaps- och organisationsutveckling på något sätt.

- Däremot visste jag inte hur det skulle gå till förrän jag kom på idén om Bossbloggen och startade den 2016. Den banade vägen för mitt företag och har möjliggjort att jag jobbar med detta idag. Och de här första fem åren? Jag har bara börjat.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

− Att få arbeta med, tänka på och prata om ledarskap hela dagarna! Det är mitt absolut största intresseområde så att få jobba med det och samtidigt få hjälpa, rådge och träna chefer men också framtida ledare som vill kliva in i chefsrollen är en sann lyx. Detta jobb är det bästa jag någonsin haft!

På frågan om vad som kan vara utmanande med arbetet svarar Clara, känslan av otillräcklighet som slår henne då och då när att-göra-listan fylls på snabbare än vad man hinner bocka av punkter på den.

- Det kan jag tycka är klurigt att förhålla mig till och acceptera ibland. Gäller att både prioritera stenhårt och tänka mer på det som blivit gjort än det som inte blir gjort för att hålla rätt fokus i de perioderna.

Just nu varvar Clara mellan att avsluta vårens ledarskapsutbildningar, förbereda inför sommarsemestern och sätta planen för hösten. Klientarbetet med mentorskap, coaching och rådgivning sker löpande och pausas bara när hon är ledig.

Vad har du för framtidsplaner?

− De är många och stora och handlar alla om att vässa ledarskapet i Sverige och att bidra till fler kvinnor på ledande positioner! Under de första fem åren har jag fokuserat på att bygga en stabil bolagsgrund och nu håller jag som bäst på att reflektera och undersöka vad de kommande stegen ska bli.

Hon kan säga så mycket som att det kommer att bli än mer ledarskapsutbildningar och saker som händer inom både Bossbloggen och Bossbrudar:

- Det kommer att bli mycket, mycket spännande så håll ögonen öppna oavsett om du redan jobbar som ledare eller vill göra det i framtiden!