Dani är massör, massageterapeut och även spaterapeut på kliniken Massage by Dani i centrala Malmö. Dani brinner för att hjälpa människor att lösa problem. Han har arbetat som frilansande diplomerad massageterapeut i många olika länder och skaffat sig bred kunskap inom massageyrket. Hans femtonåriga yrkeserfarenhet har givit honom stor inblick i hur han kan behandla och hjälpa sina kunder att få bättre hälsa och bli problemfria. Här berättar han om sitt arbete.

Hur det kom sig att Dani blev intresserad av massage och hälsa sträcker så långt bak i tiden, ända sedan barndomen. Hans mamma var naturläkare och han fick se många intressanta saker när hon behandlade sina patienter och kunder.

- Jag lärde mig väldigt tidigt, att människor har oftast många problem med smärta eller något annat. Jag såg också att när man kunde hjälpa dem, så blev de glada och tacksamma. Detta väckte mitt intresse av att hjälpa människor.

När Dani var i tjugoårsåldern började han intressera sig för massage och lärde sig olika knep. Han skaffade sig information från olika böcker och gick ett flertal utbildningar i olika länder runt om i Europa. Samt så har han även ett massagecertifikat från Mellby kliniken i Sverige, där allt från klassisk massage, lymfdränage, triggerpunktsmassage och även spa-terapi med mera ingår.

Vad är det bästa med att vara massör?

- Nöjda kunder är min största betalning och känslan av att människor uppskattar vad jag har gjort för dem. När någon kommer till mig med smärta och säger att ”jag har haft det här problemet i många år”. Sedan efter några behandlingar blir personen i fråga problemfri och sedan kommer hen att rekommendera mig till nya kunder. Det ger mig så mycket glädje och mer intresse att utveckla mig ytterligare.

Danis specialinriktning är att jobba med problemlösning. Om man har ont någonstans i kroppen, så som muskelspänningar, stel nacke, spänningshuvudvärk, tennisarmbåge, musarm, ömmande fötter eller ischiasliknande smärta då har man kommit rätt, poängterar han.

- Det kan handla om att man har ett jobb på kontor och sitter på samma position hela dagarna eller man har ett tungt arbete med mycket lyft, men även människor som tränar hårt eller sträcker sig under ett träningspass.

Vad brukar du få för resultat? 

- De flesta gångerna får man resultat redan vid första besöket, men beroende på vad det är för problem och hur länge man har levt med smärtan kan det vara tal om flera behandlingar.

Dani brukar gå igenom skräddarsydda tips om vad personen behöver göra hemma för att behandlingen ska ge så bra resultat som möjligt. Han brukar kalla det teamwork. Det kan handla om rörelsetips eller vilken mat som man måste undvika eller tillföra kosten.

- Allt detta berättar jag efter behandlingen. De allra flesta människor är så nöjda och glada att det inte bara fått en enkel massage utan så mycket mer.

Vad kan man tänka på efter behandlingen?

- Man ska tänka på att den information som man har fått efter massagen, ska man följa för att uppnå bäst resultat. Det lönar sig att följa anvisningarna. Det har bevisats många gånger om.

Alla de nöjda kunder som både återkommit och blev lojala kunder, samt rekommenderat Dani vidare till nya kunder har gett hon bevis på att hans metoder fungerar, avslutar han.

Nina Jansdotter
Webbpedagog